login »
18 juli 2023

Werkconferenties Grip op Onbegrip

Het Actieprogramma ‘Grip op Onbegrip’ verzorgt vijf regionale werkconferenties. Tijdens deze bijeenkomsten worden voorbeelden gedeeld en vertellen lokale en regionale boegbeelden over hun werkwijzen.

Vertegenwoordigers van het ministerie van JenV en VWS gaan het land door om in alle veiligheidsregio’s werkconferenties te organiseren die op de lokale behoefte toegesneden zijn. Tijdens deze conferenties gaan zij in gesprek over de factoren die bijdragen aan het succes van de aanpak voor personen met onbegrepen gedrag.

Doel werkconferenties

Het doel van de werkconferenties is om op een creatieve en actieve manier lokale en regionale partijen te stimuleren om gezamenlijk met de aanpak aan de slag te gaan en om hiervoor een financiering aan te vragen bij ZonMw. Het programmateam van ZonMw is ook aanwezig om de subsidieoproepen toe te lichten.

Deelnemende organisaties

Deelnemende organisaties zijn onder meer de politie, GGD, gemeenten, ggz -instellingen, Zorg- en Veiligheidshuizen en organisaties die het ervarings- en naastenperspectief vertegenwoordigen. Vanuit deze organisaties zijn zowel bestuurders, managers als professionals uit de praktijk aanwezig.

Data werkconferenties

De komende periode vinden conferenties plaats in de resterende veiligheidsregio’s:

  • 28 september 2023 - Zeeland
  • 9 oktober 2023 - Gooi en Vechtstreek
  • 23 oktober 2023 - Noord- en Zuidoost Brabant
  • 9 november 2023 - Haaglanden
  • 27 november 2023 – Utrecht

Links