login »
11 januari 2017

VHRR presenteert brochure ‘Ernstig verwarde personen’, knelpunten en dilemma's’

Veiligheidshuis Rotterdam-Rijnmond (VHRR) heeft deze week de brochure ‘Ernstig verwarde personen’, knelpunten en dilemma's’ gepubliceerd. De professionals binnen het Veiligheidshuis lopen dagelijks tegen dilemma’s aan die een adequate aanpak van deze doelgroep in de weg staan. Om inzicht te krijgen in de werkwijze én in de doelgroep heeft het VHRR een aantal casussen op papier gezet.

Doelgroep

Verwarde personen. Vele organisaties en instellingen bekommeren zich om deze moeilijke doelgroep. In veel gevallen is de zorg voldoende. Maar er zijn ook mensen die zoveel problemen veroorzaken en tegelijkertijd zoveel problemen hebben dat er meer nodig is. Deze groep mensen met Ernstig Psychiatrische Aandoeningen (EPA) wordt besproken in het Veiligheidshuis Rotterdam-Rijnmond.

Juiste aanpak

Over wie hebben we het precies? En welke knelpunten komen tijdens deze overleggen aan het licht? Wat gaat er goed in de aanpak en wat niet? En uiteindelijk de vraag: wat kan (en moet) er op operationeel en bestuurlijk niveau gedaan worden om verwarde personen de juiste aanpak te geven? Deze en andere vragen komen in de brochure aan bod.

Downloads