login »
20 april 2016

Toekomstverkenning Veiligheidshuizen

De VNG laat een toekomstverkenning voor de Veiligheidshuizen uitvoeren. De verkenning moet uitwijzen in welke richting de Veiligheidshuizen zich zouden moeten ontwikkelen. De bevindingen worden naar verwachting rond de zomer gepresenteerd.

Belangrijkste overweging voor de toekomstverkenning bestaat uit het feit dat er momenteel diverse onderzoeken en trajecten plaatsvinden. Deze onderzoeken hebben echter over het algemeen een beperkte inhoudelijke of organisatorische invalshoek.

Verbindend fundament

Het veld flink is momenteel flink in beweging. Wat mist, is een meer inhoudelijke, verbindend fundament: waar doen we het eigenlijk allemaal voor? Er is behoefte aan een verhaal dat een nieuwe impuls geeft en dat een kader biedt waarbinnen alle ontwikkelingen een plek kunnen krijgen.

Frank Koen

De VNG heeft Frank Koen gevraagd of hij de toekomstverkenning wil schrijven. Koen was tot voor kort burgemeester van Capelle a/d IJssel. Daarnaast was hij lange tijd vicevoorzitter van de stuurgroep Veiligheidshuis Rotterdam-Rijnmond en jarenlang actief binnen de VNG.