login »
24 maart 2015

Politiechef Liesbeth Huyzer over eindrapport Politie in Veiligheidshuizen

Deze maand verscheen het eindrapport ‘Politie in Veiligheidshuizen’. Met deze publicatie geeft de Nationale Politie duidelijkheid over rollen en taken binnen de Nederlandse Veiligheidshuizen. Veiligheidshuizen.nl sprak met Liesbeth Huyzer, politiechef van de Eenheid Noord-Holland, die namens de Nationale Politie portefeuillehouder Veiligheidshuizen is.

Uniforme werkwijze

Huyzer kreeg twee jaar geleden de vraag om het rapport samen te stellen. Die vraag kwam volgens haar op een belangrijk moment. “We hadden met twee bewegingen te maken: de vorming van de Nationale Politie en de uitvoering van het Landelijk kader Veiligheidshuizen. Als nationale organisatie wil je een eenheid uitdragen en op een uniforme wijze werken. We hebben gekeken wat onze positie moet zijn, welke functionarissen er namens de politie bij het Veiligheidshuis moeten aansluiten en wat dit betekent voor onze eigen werkprocessen.”

Belangrijke partner

“Het rapport beschrijft zwart op wit wat de politie de Veiligheidshuizen levert en daar mogen ze ons ook op afrekenen”, stelt de politiechef in het interview. Het inrichtings- en realisatieplan Nationale Politie was hierbij leidend. “In de plannen wordt het Veiligheidshuis beperkt genoemd. Wel is uitdrukkelijk opgeschreven dat de politie zichzelf als een belangrijke partner binnen de Veiligheidshuizen ziet en die rol graag blijft vervullen.”

Downloads